Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

18. 12. 2018. 21:11   >>  20:44 4

SAD - KOSOVO

Tači zahvalio Trampu na pismu podrške

Predsjednik Kosova Hašim Tači zahvalio se danas predsjedniku SAD Donaldu Trampu na pismu u kome izražava snažnu podršku nezavisnosti Kosova i zajedničkom nastojanju da se postigne sveobuhvatni sporazum između Kosova i Srbije.

 boxPluginImg

 

Američki predsjednik u pismu upućenom Tačiju, koje je Tači objavio danas preko svog Tviter naloga, navodi da mu je bilo zadovoljstvo s njim da razgovara u Parizu tokom proslave Dana primirja (u Prvom svjetskom ratu) i ukazao da je Kosovo "kritični partner"u naporima da se garantuje mir i stabilnost za cijelu Evropu.

"Pozdravljam vaše aktuelne napore pomirenja s Srbijom, ne iskoristiti ovu jedinstvenu priliku bilo bi tragično nazadovanje pošto je malo vjerovatno da će se druga šansa za sveoubuhvatni mir uskoro ponovo pružiti", napisao je Tramp u pismu datiranom 14. decembra.

Tramp je pozvao vođe Kosova da iskoriste ovaj "jedinstven trenutak i da govore jednim glasom" tokom mirovnih pregovora, i da se uzdržavaju od akcija koje bi otežale postizanje sporazuma.

On je podsjetio da su SAD jako puno uložile u uspjeh Kosova kao nezavisne, suverene države i dodao da Amerika želi da Kosovo nastavi da se razvija.

"Spremni smo da vam pomognemo u naporima da postignete sporazum koji balansira interese i Kosova i Srbije, takav dogovor je na dohvat ruke. Očekujem s zadovoljstvom da budem domaćin vama i predsjedniku Aleksandru Vučiću u Bijeloj kući da proslavimo ono što bi bio istorijski sporazum", rekao je Tramp.

Tači je u svojoj Tviter poruci rekao da se i on raduje tome da proslavi "konačnost mira" u Bijeloj kući i otvaranju puta Kosova u članstvo NATO, EU i UN.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније