Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 08. 2013. 18:12 >> 18:13
1

"KOSOVO PRIJE EU"

Nikolić primio Obaminog polubrata Malika

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predsjednikom fondacije „Barak H. Obama“, Abongom Malikom Obamom, polubratom predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Baraka Obame, javlja agencija Anadolija.

 

 

"Obama se zahvalio za dobrodošlicu i pozdravio je građane Srbije i istakao da je važno ono što nam je zajedničko, a ne ono što nam je različito jer je to ključ mira i sigurnosti", navedeno je u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsenika Srbije Nikolića.

Predsednik Srbije je naveo da se nada da "u budućnosti nećemo morati da propagiramo mir na Balkanu, već da ćemo živeti u njemu". 

„Srbiju sada očekuje period razvoja i prosperiteta, nalazimo se na putu za ulazak u Evropsku uniju, toliko smo uporni da ne priznamo nezavisnost  Kosova i Metohije, da smo spremni da ugrozimo taj put, koji jeste naša budućnost, ali postoji nešto što se zove ponos“, izjavio je Tomislav Nikolić.

"Predsjednik Balkanskog kluba mira Osmo Vatreš pohvalio je Nikolića za pomjeranje Srbije sa mrtve tačke svojim naporima u kratkom periodu. Ovo je ujedno i stav gospodina Obame i naroda Kenije", navedeno je u saopštenju.

Tomislav Nikolić je istakao da će prijateljstvo Srbije i Kenije trajati dok postoje ove dve države.

(AA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније