Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Izvor: Beta [ Objavio. O.Z. ]

25. 12. 2018. 10:51 >> 15:24
16

PRIVEDENI ČLANOVI GRUPE

Blokada trga, uhapšeni Davidovi roditelji

Policija Republike Srpske uhapsila je u Banjaluci Davora Dragičevića i Suzanu Radanović, oca i majku pokojnog mladića Davida Dragičevića.

Banjalučka policija i pripadnici specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske blokirali su Trg Krajine i označiili ga žutom trakom.

Policija zabranjuje bilo kome da priđe mjestu na kojem se nalazi slika ubijenog mladića Davida Dragičevića, koju su pripadnici gradske čistoće sklonili su sa Trge Krajine.

Davorova bivša supruga Suzana Radanović potvrdila je Beti da je on uhapšen jutros kada je izašao iz kuće i navela da je to učinjeno pod optužbom da ugrožava bezbjednost najviših zvaničnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da su njeni službenici, "pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, priveli jutros lice D.D. u Banjaluci u cilju dokumentovanja krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti".

Davor Dragičević trenutno se nalazi na hirurgiji, jer mu je slomljena ruka.

Policija je s Trga Krajine odvela i Suzanu Radanović, majku ubijenog mladića, a prema posljednjim informacijama, ona se nalazi u porodičnoj kući, koju policija pretresa. 

Osim njih dvoje, uhapšeno je još nekoliko članova grupe "Pravda za Davida" koji su 17. decembra protestovali ispred Narodne skupštine RS kada je birana nova vlada RS, prenosi B92. 

Policija je sa banjalučkog Trga Krajine odvela predsjednika Partije demokratskog progresa (PDP) Branislava Borenovića i poslanika te opozicione stranke u Skupštini RS Draška Stanivukovića koji su zatražili da svi uhapšni članovi grupe "Pravda za Davida" budu pušteni na slobodu.

Banjalučka policija je prije par dana podnijela prekršajne prijave protiv 20 članova grupe "Pravda za Davida" koji su 17. decembra protestovali ispred zgrade Narodne skupštine RS u vrijeme održavanja sjednice parlamenta na kojoj je za ministra policije RS ponovo izabran Dragan Lukač.

Iz policije je tada saopšteno da su se članovi grupe "Pravda za Davida" okupili na prostoru na kojem ne mogu da budu održavana javna okupljanja.

David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banjaluke, nestao je u noći 18. marta, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Grupa "Pravda za Davida" nastala je 26. marta, poslije konferencije za novinare na kojoj su visoki zvaničnici MUP RS saopštili da se David kobne noći prvo potukao sa tri osobe, da je potom opljačkao jednu kuću, a onda usljed nesrećnog slučaja završio u rječici Crkvena.

Povodom Davidove smrti formiran je Anketni odbor Narodne skupštine RS koji je konstatovao da postoje indicije da je mladić ubijen, poslije čega je tužilaštvo pokrenulo istragu ubistva.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније