Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 08. 2013. 18:54   >>  18:55

IZNENAĐENA

Dačić smijenio Radu Trajković

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković smijenjena je sa tog mjesta odlukom Vlade Srbije, na koje je imenovan doktor Aleksa Andrejević. Odluka o smjeni, koju je juče potpisao premijer Srbije Ivica Dačić, stupiće na snagu nakon objavljivanja u Službenom glasniku.

Dosadašnja direktorka Doma zdravlja u Gračanici izjavila je za srpske medije da je za odluku o smjeni saznala danas oko 15 sati i da je "veoma iznenađena". Ipak, dodaje da je to "u neku ruku i očekivala".

 

 

- Informacija da sam smijenjena je za mene iznenađenje, ne veliko jer su me i 1999. socijalisti istjerali s posla, kada sam ostala i bez plate do dolaska Zorana Đinđića. Ova smjena samo pokazuje kontinuitet politike od Miloševića do Dačića - rekla je Trajković.

Prema njenim riječima nije postojao nikakav nagovještaj ovakve odluke Vlade Srbije.

- Radili smo svoj posao. Dom zdravlja je jedna vrlo jaka institucija koja je sa crkvom predstavljala veliki oslonac za Srbe na tom prostoru, ali ne samo za njih, jer su i drugi dolazili kod nas da se liječe. Ponosna sam na ono što ostavljam iza sebe - istakla je Trajković.

Ona nije željela da komentariše imenovanje doktora Alekse Andrejevića na funkciju vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja dodavši da će svoje poslove ljekara, profesora na Medicinskom fakultetu i poslanika Jedinstvene srpske liste u kosovskoj skupštini nastavljati da obavlja.

Trajković je naglasila i da će nastaviti da podržava izlazak kosovskih Srba na izbore.

- Mislim da je to veoma pametno i nema nikakvih problema kada je riječ o svemu onome što je opredjeljenje države za rad na prostoru Kosova i Metohije u smislu podrške Srbima za izlazak i formiranje Zajednice srpskih opština. To (smjena) me ne može otjerati u bilo koji drugi tabor. Ali, ovo je zaista za mene iznenađenje, potpuno iznenađenje - zaključila je Trajković.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније