Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

25. 12. 2018. 14:51   >>  14:25 2

GRADSKA ČISTOĆA

Sklonili sa Trge Krajine sliku Davida Dragičevića

Pripadnici gradske čistoće sklonili su danas sa Trge Krajine u Banjaluci sliku ubijenog mladića Davida Dragičevića, drvenu statuu koja simbolizuje stisnutu pesnicu kao i posude u kojima su paljenje svijeće koje su tu stajale od 26. marta ove godine.

Na Trgu Krajine okupljeno je nekoliko stotina građana koji protestuju zbog ovog čina kao i jutrošnjeg hapšenja Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića.

Gađani uzvikuju "Pravda za Davida" i "Idemo do kraja" i pozivaju pripadnike policije da pređu na njihovu stranu.

Na Trgu Krajine nalazi se nekoliko stotina policajaca među kojima je i oko 100 pripadnika specijalne policije naoružanih dugim cijevima.

Osim Davora Dragičevića jutros je uhapšeno još nekoliko članova grupe Pravda za Davida pod optužbom da su na protestima 17. decembra ispred zgrade Narodne skupštine Republike Srpske (RS) ugrozili bezbjednost najviših funkcionera RS.

Policija je sa banjalučkog Trga Krajine odvela predsjednika Partije demokratskog progresa (PDP) Branislava Borenovića i poslanika te opozicione stranke u Skupštini RS Draška Stanivukovića koji su zatražili da svi uhapšni članovi grupe Pravda za Davida budu pušteni na slobodu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније