Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Klix.ba, RTS ]

25. 12. 2018. 22:07 >> 22:20
1

PROTESTI I U SARAJEVU I MOSTARU

Banjaluka: U srijedu novo okupljanje

Na Trgu Krajine u Banjaluci održani su protesti građana zbog hapšenja Davora Dragičevića i Suzane Radanović, roditelja stradalog mladića Davida, i nekoliko pripadnika grupe "Pravda za Davida".

Duž ulice ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci večeras je raspoređena policija, koja je okupljene pomjerila na trotoar, a koji su se nedugo nakon toga razišli.

Kako javlja reporter Kliksa, majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović, pozvala je sve prisutne da sjutra u 18 sati dođu ispred Hrama Hrista Spasitelja.

Policija je oko 16 sati rastjerala građane sa Trga Krajine u centru Banjaluke, a oni su zatim prešli u park "Petar Kočić".

Oko 18 sati specijalna jedinica policije je ponovo djelovala i građani su se razišli, ali nekoliko minuta poslije spontano su se okupili ispred dvorišta crkve odakle su poslali posljednje poruke za danas i ponovo zatražili puštanje na slobodu uhapšenog Davora Dragičevića.

Podrška Davoru Dragičeviću

Članovi grupe "Pravda za Davida" ne odustaju od podrške Davidovom ocu Davoru Dragičeviću, kojeg su uhapsili pripadnici MUP-a RS jer se nije odazvao na poziv za saslušanje.

"Pravda za Davida! Ubice, ubice!", uzvikivali su građani.

Davidova majka Suzana ranije je rekla demonstrantima da se raziđu i da će se protesti nastaviti sjutra, ali mnogi to nisu uradili.

Iz policije, kojoj se priključila i specijalna jedinica, pozvali su građane da se ne okupljaju, jer za to nemaju potrebne dozvole.

Protest građana Sarajeva i Mostara

U znak podrške uhapšenom Davoru Dragičeviću, neformalna grupa građana Sarajeva organizovala je mirno okupljanje rekavši kako stoje uz Banjaluku.

"Večeras pokazujemo da je Sarajevo uz Davora i Suzanu, uz borbu za istinu i pravdu, uz borbu za slobodu govora i mišljenja. Sarajevo je uz Banjaluku", poručili su građani Sarajeva.

Na protestima je bio i Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, koji se, kako kaže, kao i Davor Dragičević bori za istinu i pravdu u slučaju smrti svoga sina.

Pored Sarajeva, podrška za roditelje Davida Dragičevića pristiže i iz drugih gradova širom BiH.

Na Španskom trgu u Mostaru spontano se okupila veća grupa građana kako bi iskazala podršku građanima Banjaluke koji se danas sukobljavaju, s kako su kazali, političkom represijom.

Ogorčeni građani BiH od jutros putem društvenih mreža poručuju kako stoje uz Davora i Suzanu, roditelje stradalog Banjalučanina.

Sjutra u podne na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu najavljeno je okupljane pod nazivom "Srce za Davida". Okupljanje organizuje inicijativa "Ne davimo Beograd".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније