Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

26. 12. 2018. 16:37 >> 16:11
10

DODIK O DRAGIĆEVIĆU

"RS je pravna država, mora se poštovati zakon"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska pravna država u kojoj se moraju poštovati zakoni, zbog čega Davora Dragičevića zakon ne prepoznaje kao oca koji je izgubio sina, već kao građanina koji se ogriješio o zakon.

On je rekao da se "duboko saosjeća sa bolom porodice Dragičević", kao i da je razočaran brzinom kojom tužilaštvo vodi slučaj stradanja 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića.

Dodik je za novinsku agenciju Srna ocijenio da je nesrećna okolnost to što je pod udar zakona došao otac koji je izgubio sina, ali da ga u bilo kojoj zemlji svijeta zakon ne bi prepoznavao kao oca koji je izgubio sina, već kao građanina koji se ogriješio o zakon.

"Nijesam se oglašavao tokom jučerašnjeg dana, jer sam odmah po hapšenju Davora Dragičevića informisan da je sve urađeno po slovu zakona. Isto tako sam informisan da su i događaji koji su uslijedili, a koje smo pratili putem medija, dio policijsko-tužilačke akcije, o kojoj kao političar ne mogu i neću da govorim", rekao je Dodik.

On je naveo da ono o čemu i kao funkcioner i kao čovjek može da govori jeste da slike koje su se vidjele juče u Banjaluci nijesu prijale ničijem oku, niti su nešto što iko želi da vidi.

"Moram da priznam da sam šokiran scenama u kojima se juče na Trgu Krajine vide majke sa malom djecom i javno pitam sve u Republici Srpskoj ko bi svoje dijete doveo na mjesto koje je sasvim očigledno mjesto opsežne policijske akcije", rekao je Dodik.

On je rekao da je juče na Trgu vidio i "skandal političare" koji, kako je ocijenio, tragediju porodice Dragičević "i dalje monstruozno zloupotrebljavaju i javno dovode u pitanje sprovođenje zakona za koje su neki od njih svojevremo i glasali".

"Pitam sve u Republici Srpskoj, ali i u regionu i svijetu, koja bi policija dozvolila da bilo ko nekažnjeno napada ili tuče njene pripadnike tokom vršenja svojih ustavnih i zakonskih obaveza", kazao je Dodik.

Policija RS juče je prvo uhapsila Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida Dragičevića, potom je privela njegovu majku Suzanu Radanović, nekoliko članova grupe "Pravda za Davida", kao i troje opozicionih političara.

Pripadnici Jedinice za podršku RS su opkolili Trg Krajine, sa kojeg su uklonjeni svi simboli posvećeni ubijenom mladiću, a potom je u nekoliko navrata silom krenula na okupljene građane, potisnuvši ih s Trga Krajine u park "Petar Kočić".

Građani su se na kraju okupili u porti hrama Hrista Spasitelja, a policijski kordoni bili su raspoređeni oko crkvene porte.

U nemirima je povrijeđeno više građana i jedan policajac.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније