Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

27. 12. 2018. 13:54 >> 13:27
6

OD 1. JANUARA

Između Albanije i Kosova jedna granična kontrola

Od 1. januara na graničnim prelazima između Albanije i Kosova će biti uspostavljena zajednička kontrola, prenosi MIA.

Odluku o tome donijela je ranije albanska vlada, a ministar unutrašnjih poslova Sander Leši najavio je da će biti preuzeti još mnogo važniji koraci u cilju cjelokupnog uspostavljanja evropskih standarda na albansko-kosovskoj granici.

"Bitne promjene u graničnom upravljanju sa Kosovom. Dvojne kontrole će biti ukinute. Policija Albanije i Kosova zajednički će kontrolisati po načelu jedno zaustavljanje, jedna kontrola, kontrola na jednošalterskim sistemom. Vlada je donijela odluku za ovu bitnu promjenu, koja će olakšati slobodno kretanje između Albanije i Kosova", napisao je na Tviteru Leši.

Ali, prema njegovim riječima, ovo nije posljednja promjena koja će se desiti.

"Olakšanje slobodnog kretanja neće se tu završiti. Ubrzo će biti preuzeti još mnogo važniji koraci u cilju cjelokupnog uspostavljanja evropskih standarda na albansko-kosovskoj granici“, naveo je Leši.

Dio albanskih medija koji su objavili ovu vijest ocijenili su da premijer Edi Rama "nije ispunio želju ministra dijaspore i bivšeg premijera Pandeli Majko koji je zahtijevao cjelovito otklanjanje albansko-kosovske granice.

Pandeli Majko je 1. januara ove godine na svom Fejsbuk profilu oštro kritikovao vladu Edija Rame zato što ne ukida, kako je naveo, "albansko-albansku granicu".

On je čvrsto nastavio da zahtijeva otklanjanje granice i sve to je kulminiralo u avgustu kada je Majko tokom posjete Skenderaja (Srbica) plasirao veliku vijest da će od 1. januara 2019. godine biti izbrisana granica između Albanije i Kosova.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније