Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

27. 12. 2018. 16:16   >>  15:47 4

VLADA SRBIJE TRAŽI DOKAZE

Tači: Ubice Olivera Ivanovića su u Beogradu

Predsjednik Kosova Hašim Tači je danas izjavio da se, prema onome što on zna o istrazi, ubice lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića nalaze u Beogradu.

Tači je na novogodišnjoj konferenciji za medije rekao da se nad da će vlasti u Srbiji sarađivati na dovođenju ubica pred lice pravde.

"Prema onome sa čime sam upoznat, istraga je u veoma važnoj fazi i glavni osumnjičeni su u Beogradu, tako da nam preostaje saradnja i sa međunarodnim organima i sa Beogradom kako bi bili uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića", rekao je Tači.

Govoreći o Specijalnim sudu i pozivima koje su dobili pojedini bivši komandanti OVK da se pojave pred sudom Tači je rekao da Kosovo nema čega da se plaši i da tu politici nema mjesta.

"’Vrijeme je da se crni oblak skloni sa Kosova. Imali smo slučajeve i u ranijem periodu da su oni koji su se našli pred licem pravde izašli čisti i bez krivice. Borba OVK je bila pravedna i čista. Pozivam sve koji su pozvani da odu na saslušanje", rekao je Tači.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marko Đurić pozvao je danas predsjednika Kosova da domaćoj i međunarodnoj javnosti kaže ko je ubica Olivera Ivanovića i da za to ponudi "čvrste dokaze, a ne lažne vesti".

On je rekao da Priština već skoro godinu dana odbija da sarađuje u istrazi ubistva Ivanovića i da je odbila da podijeli sa srpskim istražnim organima informacije o tom slučaju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније