Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

02. 01. 2019. 19:47   >>  19:19 4

ZAPALILI SVIJEĆE ZA DAVIDA

Banjaluka: Policija traži od građana da se raziđu

Banjalučka policija naredila je večeras građanima da se raziđu iz porte crkve Hrista Spasitelja u centru grada, gde su došli da, zajedno sa Suzanom Radanović, majkom ubijenog Davida Dragičevića, zapale svijeće za njenog sina.

Policija je od građana zatražila da se raziđu, jer kako su naveli, skup nije najavljen. Građani, kojih je bilo oko stotinu, uglavnom žena, negodovali zbog takvog zahteva policije.

"U gradu nema stajanja, ni kad kupujete novine ni kad idete kod doktora", kazala je Suzana Radanović, majka ubijenog Davida.

Večeras je sa njom svijeće zapalila i Budimka Bajo Bollin, majka djevojčice Ivone, koja je u Bijeljini stradala pod sumnjivim okolnostima 2009, kada je imala samo osam godina.

Suzana Radanović je pozvala ministra policije RS Dragana Lukača da riješi ubistvo njenog sina ili da podnese ostavku iz moralnih razloga.

"Doveli su me u situaciju da ne smijem pomenuti ime svoga sina na ulici. I dalje ćemo zahtijevati pravdu za Davida", naglasila je Suzana Radanović.

Policija je prije dva dana zabranila sva okupljanja grupe "Pravda za Davida", a večeras je po prvi put policija ušla u crkveno dvorište i tražila od građana da se raziđu.

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, posljednji put je vidjen 30. decembra 2018, poslije velikog skupa i protestne šetnje "Pravda za Davida" kod džamije Ferhadija.

Policija je saopštila da traga za njima, a britanska ambasada Velike Britanije demantovala je da se Davor Dragičević nalazi u toj ambasadi u Sarajevu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније