Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 08. 2013. 23:21 >> 23:21

NASTAVLJENI PROTESTI

Josipović najavio susret sa predstavnicima seljaka

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović potvrdio je danas da će se sastati sa predstavnicima seljaka, jer ističe da sa ljudima treba razgovarati, a da su protesti legitimno pravo svakoga.

 

Josipović, međutim, nije rekao kada će razgovarati sa predstavnicima paora.
Hrvatski poljoprivrednici, koji protestuju 12 dana zahtijevajući da im se podsticaji uplate u punom iznosu, a ne umanjeni za 37 odsto, krenuli su danas u podne traktorima za Zagreb, ali ih je poslije samo 10 kilometara, na izlazu iz Osijeka, zaustavila policija.

"Seljaci naravno imaju svoja očekivanja koja po onome što vlada kaže ne mogu biti zadovoljena u finansijskom smislu", rekao je Josipović novinarima u Barbanu.Predsjednik je, kako prenose hrvatski mediji, potvrdio da će razgovarati s poljoprivrednicima, jer ističe da s ljudima treba razgovarati.

Kazao je i da su protesti legitimno pravo, ali da "treba čuvati javni red i mir i da protestima ne treba ugrožavati život drugim građanima".

Poljoprivrednici, koji su juče dali ultimatum premijeru Zoranu Milanoviću da razgovara sa njima do 18.00 sati, odustali su danas od odlaska u Zagreb, ali ne odustaju od protesta.

Njihove vođe su najavili da će pokrenuti pravnu bitku, odnosno da će se obratiti zvaničnom Zagrebu, ali i Briselu od kojeg će tražiti pomoć.

Poljoprivrednici su dali novi ultimatum Milanoviću da im se obrati sjutra do 10.00 kada će, kako su najavili, organizovati konferenciju za novinare i iznijeti svoje dalje planove.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније