Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

03. 01. 2019. 21:50   >>  22:27 2

TAČI

Ne smijemo ostaviti konflikt budućim generacijama

Kosovski predsjednik Hašim Tači rekao je da je neoprostivo da buduće generacije budu taoci nedostatka hrabrosti političara na Kosovu da okončaju, kako je rekao, vjekovni konflikt sa Srbijom.

"Moramo razmisliti o svojim dostignućima, izazovima i nasleđu koje ostavljamo našoj djeci. Bilo bi neoprostivo da budućim generacijama ostavimo budućnost u kojoj bi bili taoci populističkih akata i nedostatka hrabrosti da okončamo vjekovni konflikt sa Srbijom", napisao je Tači na Fejsbuk profilu.

On je, prenosi Tanjug, dodao da vjeruje da bi uzajamnim priznavanjem između Beograda i Prištine bio otpočet proces suštinske transformacije kosovskog rukovodstva i načina upravljanja.

"Uvjeren sam da će posle sporazuma početi nova era, gdje niko nikada neće moći da pretenduje da će dobiti glasove u ime nedovršene političke borbe sa Srbijom. Kosovu je potrebna ova transformacija", kazao je Tači.

Transformacija je potrebna za efikasnije institucije, upravljanje koje se fokusira na reforme, ekonomski razvoj i socijalno blagostanje.

"Dugujemo to našoj djeci", poručio je Tači.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније