Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

06. 01. 2019. 12:24   >>  14:56 17

VUČIĆ OCIJENIO

Očuvanje mira i stabilnosti u regionu, prioritet

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je da je prioritet u narednoj godini očuvanje mira i stabilnosti u regionu i ocijenio da je postgnut nivo sloge sa predstavicima Srba u regionu kakve nije bilo decenijama.

Vučić je to kazao poslije sastanka sa predstavnicima Srba iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije, sa kojima će, kako je najavio, nastaviti razgovore o položaju srpskog naroda na doručku povodom Badnjeg dana

"Karakteristika našeg sastanka jeste da su svi ljudi jasno stavili do znanja da je mir i očuvanje stabilnosti u regionu od prioritetnog značaja. Politika koju svi vodimo je politika saradnje sa svima drugima, dobrih odnosa sa svim drugim narodima, politika u kojoj nećemo ugrožavati tuđe državne i nacionalne interese, ali politika u kojoj ćemo čuvati naše nacionalne i državne interese", rekao je Vučić.

On je kazao da Srbija sa Bosnom i Hercegovinom ima "bliske odnose", kao i da sa svim zemaljama regiona ima dobre trgovinske odnose.

"Srbija ima suficit u trgovinskom odnosu, to znači da su to prostori gdje mi možemo na najbolji i najuspješniji način da plasiramo našu robu, zato je od našeg posebnog interesa da sa njima imamo dobre odnose", kazao je on.

Vučić je rekao da srpski narod ne čeka baš laka poltička godina, ali da će ona ekonomski biti uspješna.

Istakao je da će svoje ekonomsko jačanje, Srbija iskoristiti da pomogne državama regiona, kako bi svi Srbi "živjeli neuporedivo bolje".

"Saslušali smo predstavnike naših naroda iz različitih krajeva. Ako Srbija nastavi putem razvoja i ekonomskog napretka u 2018, moći će još više da pomogne našem narodu, izgradnju vrtića, domova zdravlja, kulture, očuvanje srpskog imena i prezimena", rekao je Vučić na konferenciji u Predsjedništvu, poslije koje nije bilo novinarskih pitanja.

Sastanku je prisustvovala presjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji i poslanik u Sobranju Ivan Stoilković.

Na sastanku su bili i predsjednik Nove srpske demokratije iz Crne Gore Andrija Mandić, predsjednik crnogorske Demokratske narodne partije Milan Knežević i poslanik u Skupštini Crne Gore Goran Danilović.

Vučić je naveo i da je u saradnji s predstavnicima Srba iz regiona, a posebno sa Dodikom i Cvijanović, Srbija uspjela da ostvari važan rezultat.

"A to je kada imamo razlike između sebe, kada ne mislimo isto, da odnos Srbije prema pripadnicima svog naroda bude odnos razumijevanja, poštovanja i podrške, da sličan odnos prema Srbiji pokazuju predstavnici našeg naroda, da nikada više ne dođemo u situaciju u kojoj smo bili 90-tih i početkom 2000-tih, da imamo tu vrstu sloge, kakvom Srbi nijesu mogli da se diče decenijama", ocijenio je Vučić.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније