Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

08. 01. 2019. 13:57 >> 13:29
30

ČANAK SAOPŠTIO

Dodik je izdajnik BiH i Putinov eksponent na Balkanu

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak optužio je predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da je "izdajnik BiH i eksponent ruskog predsjednika Vladimira Putina na Balkanu".

 

"Imate potpuno suludu situaciju da sada niko ne može sa velikom preciznošću da kaže postoji li BiH kao država ili ne postoji. Jer čovjek kao što je Milorad Dodik, koji je jedna trećina Predsjedništva te države, tvrdi da je on tu samo na radnom mjestu i da je on otprilike Srbin koji se tu slučajno našao. To su gluposti! To je jednostavno koješta", rekao je Čanak u intervjuu za portal www.radiosarajevo.ba.

On je ocijenio da je potpuno jasno da Dodik ne bi mogao tako da nastupa, a da nema "vrlo čvrstu zaleđinu" u Moskvi.

"Kako to da se Vladimir Putin tako često srijeće sa nekim ko je do juče bio predsjednik samo jednog entiteta u jednoj, a ne najvećoj državi na Balkanu? Ne vidim drugu logiku, osim ako Rusija nema svoje interese. Legitimno je da Rusija ima svoje interese. Ali nije legitimno da ljudi koji žive u nekoj zemlji, reći ću tačno, izdaju svoju sopstvenu zemlju zbog privatnih interesa, a za račun ruske države! To je, najblaže rečeno, nečasno", kazao je Čanak.

Dodao je da duboko vjeruje da je rat u BiH prekinut Dejtonskim sporazumom, ali ne i završen, jer bi kako je rekao, završetak rata značio početak mira.

"A mir nikad nije došao. Prestalo je ubijanje, ali nije počeo život. Prosto ne mogu da razumijem kako neko misli da se normalnim smatra prostor (Republika Srpska) čiji su svi osnivači, do jednoga, osuđeni za ratne zločine protiv humanosti, osim onih koji su se ubili. Kako mislite da se od toga, bez ikakvog suočavanja sa stvarnošću, stvori funkcionalna tvorevina koja može da funkcioniše sa ostalima. Osim da se okači na nečiji veliki interes, tu naravno mislim na Rusiju", naveo je Čanak.

 

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније