Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

09. 01. 2019. 22:26 >> 21:58

IPSOS SAOPŠTIO

SNS bi sam mogao da formira vlast

Kada bi vanredni parlamentarni izbori bili održani sada u Srbiji, Srpska napredna stranka (SNS) bila bi u poziciji da sama formira vlast, Socijalistička partija Srbije bi osvojila isti broj mandata kao i na prošlim izborima, dok bi lista koju bi predvodio Dragan Đilas bila nešto malo ispred SPS-a, pokazuju rezultati istraživanja IPSOS-a.

 


Marko Uljarević iz te marketinške agencije kaže da bi izlaznost bila kao i na prošlim izborima, između 3,6 do 3,7 miliona glasača.

"Kada govorimo o vladajućoj koalicija, onda ne očekujem bitnije promjene kada je u pitanju njihov rejting. SNS bi bio u poziciji da sam osvoji vlast i formira vladu, kako sada govore podaci. SPS bi bio u domenu rezultata 2014. i 2016. godine", rekao je Uljarević za TV Prva.

On je dodao da se ne zna kako i u koliko kolona bi opozicija izašla na izbore, ali da istraživanja pokazuju da bi lista Dragana Đilasa bila nešto malo ispred SPS-a.

Ne zna se, dodaje, kakav bi rezultat opozicija ostvarila, jer nije poznato ko bi sve učestvovao na izborima.

Podsjeća da je Đilas dok je bio na čelu DS-a na izborima 2014. godine na nivou Beograda osvojio 15 odsto, a na nivou Srbije šest, dok je na prošlim izborima na nivou Beograda sa širom koalicijom imao oko 20 odsto.

A da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora ističe da će na to uticati dešavanje oko Kosova i da li će Beograd imati priliku da postigne neki sporazum i dogovor sa prištinskim vlastima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније