Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

09. 01. 2019. 13:25   >>  12:56 3

POVODOM DANA REPUBLIKE

Brnabićeva odlikovana Ordenom RS na lenti

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović danas je povodom 9. januara - Dana Republike premijerki Srbije Ani Brnabić u Banjaluci uručila Orden RS na lenti.

Brnabićeva je odlikovana za "naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa Srbije i Srpske, kao i za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj RS".

"Lenta je potvrda odgovorne politike predsjednika i Vlade Srbije", izjavila je Brnabić i čestitala svim građanima RS praznik.

Orden RS na lenti koji je danas uručen Brnabićevoj ustanovljen je 1993, a dobili su ga ranije i Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Biljana Plavšić i Momčilo Krajišnik, ratni lideri bosanskih Srba koji su pred Haškim tribunalom osuđeni za ratne zločine.

Predsjednica RS Željka Cvijanović danas je u Palati Republike uručila odlikovanja za 16 pojedinaca, institucija, organizacija i udruženja.

Odlikovan je i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov Ordenom sa zlatnim vijencem za rad i izvanredne zasluge u međunarodnoj saradnji i učvršćenju mira, lične rezultate i dostignuća i za doprinos u razvoju sveukupnih odnosa Rusije i Srpske.

Između ostalih, odlikovan je i srpski košarkaš Dejan Bodiroga.

Posthumno je odlikovan i general-major Slavko Lisica koji je u Hrvatskoj osuđen za ratne zločine i granatiranje Šibenika 1991, kao pukovnik u Kninskom korpusu kojim je komandovao Ratko Mladić.

Republika Srpska danas proslavlja Dan republike, a centralni događaj je svečani defile na Trgu Krajine u Banjaluci.

Večeras će biti održana i svečana akademija, a potom prijem u Administrativnom centru Vlade.

Odlukom gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića u centru grada zatvoreno je više od stotinu ugostiteljskih objekata.

U gradu su pojačane mjere bezbjednosti.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније