Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

10. 01. 2019. 12:45 >> 12:17
3

HODŽAJ

Takse su moja ideja, nijesu protiv dijaloga

Potpredsjednik kosovske vlade Enver Hodžaj tvrdi da je Priština na njegov lični zahtjev uvela takse od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije.

Hodžaj je rekao i da ta mjera nije uperena protiv dijaloga sa Beogradom i da će one i daje ostati na snazi.

"Takse nijesu uvedene sa idejom da se Srbija natjera da prizna Kosovo. Ja sam predložio uspostavljanje taksi. Ideju su potom podržali premijer Ramuš Haradinaj i predsjednik skupštine Kadri Veselji. Takse će ostati na snazi", rekao je Hodžaj za RTK.

Ocijenio je da je Srbija vodila kampanju protiv članstva Kosova u Interpolu i Unesku kao i da je ucjenjivala kosovske Srbe u Bezbjednosnim snagama Kosova.

Srbija je, kako kaže, pokušala da potkopa kosovsku državnost na šta je Priština uzvratila.

"Odluka nije uperena protiv dijaloga", rekao je Hodžaj.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније