Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ n1; Objavila: M.M ]

10. 01. 2019. 18:53 >> 18:39

ZA SJUTRA

Odgođena sjednica parlamenta Makedonije

Nastavak sjednice makedonskog parlamenta o ustavnim amandmanima, kojima se mijenja ime zemlje u Sjeverna Makedonija, koji je danas odgađan nekoliko puta, zakazan je za sjutra u 12 sati.

To je saopštio predsjednik parlamenta Talat Džaferi, a premijer Zoran Zaev koristi odlaganje da nastavi pregovore sa liderom opozicione albanske partije Besa Biljalem Kasamijem i grupom od osam poslanika opozicione VMRO DPMNE koji su isključeni iz te stranke zbog podrške sporazumu iz Prespe sa Grčkom, javlja agencija Makfaks.

Lider Bese Biljal Kasami traži da u pasošima etničkih Albanca kod državljanstva ne stoji dodatak "makedonsko" ispred "građanin Sjeverne Makedonije", kako je predviđeno Dogovorom sa Grčkom, što, u slučaju prihvatanja, stvara rizik da vlada izgubi podršku osam poslanika nezavisne grupe VMRO DPMNE, koji su izbačeni iz te opozicione stranke.

Predsjednik parlamenta Talat Džaferi takođe je demantovao informaciju lidera Jedinstvene Makedonije Janka Bačeva, po kojoj predstavnici američke ambasade, po nalogu amabasadora Džesa Bejlija, drže trojicu poslanika zaključanih u parlamentu.

"U pitanju je klasična dezinformacija s ciljem da se nanese šteta ugledu Sobranja i procesu makedonske integracije u EU i NATO", ističe Džaferi u pisanoj izjavi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније