Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: M.M ]

10. 01. 2019. 21:35 >> 21:05

U SRBIJI

U pojedinim opštinama proglašena vanredna situacija

Zbog snijega koji neprestano pada otežan je život u mnogim djelovima Srbije, a u pojedinim opštinama proglašena je vanredna situacija.

Zbog sniježnih nanosa u nekim krajevima sela su odsječena od svijeta i bez struje već nekoliko dana.

U opštini Lučani danas je proglašena vanredna situacija zbog snijega koji neprekidno pada 24 sata, a mnogi regionalni putevi su neprohodni, prenio je RTS.

Vanredna situacija uvedena je u srijedu u Novoj Varoši, jer je u selima te opštine oko 5.000 stanovnika odsječeno od svijeta zbog snijega koji sedam dana pada u tom kraju.

Snijeg je dostigao na nekim mjestima visinu i do jednog metra, a najteže je u Božetićima.

Predsjednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević rekao je da su puteve do juče održavali lakom mehanizacijom, kao i da su uveli tešku mehanizaciju kako bi iznosili snijeg iz grada, a ponuđena im je i pomoć države.

Nekoliko sela u toj opštini je i bez struje, a ekipe Elektrodistribucije su na terenu i pokušavaju da otklone problem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније