Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

14. 01. 2019. 21:25 >> 20:55
3

AL DŽAZIRA JAVLJA

"Haradinaj ostao bez američke vize zbog taksi"

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj nije dobio američku vizu i neće moći da učestvuje u radu jedne konferencije o Balkanu početkom februara, saznaje "Al Džazira Balkans".

"Al Džazira Balkans" navodi da izvor iz Stejt Departmenta potvrdio da Haradinaj nije dobio vizu zbog uvođenja taksi Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Kosovski premijer je ranije dobio poziv za učešće u radu konferencije koja se održava 6. februara.

Navodi se da je Haradinajev nedolazak novinaru Al Džazire potvrdio i jednan od organizatora.

Kosovski premijer objavio je danas da je Vlada Kosova spremna da privremeno ukine takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine uz međunarodne garancije za potpisivanje konačnog sporazuma koji će rezultirati priznanjem Kosova.

On je na Fejsbuku napisao da će takse ostati na snazi „dok god imamo sugestije za neuspješne sastanke, bez cilja i jasno utvrđenih rokova, bez usaglašenih ugovora, bez međunarodnih garancija da će se potpisati konačni sporazum koji za rezultat ima priznanje".

Ranije danas je objavljeno da su Savjet za nacionalnu bezbjednost SAD i Stejt department usvojili dokument u osam tačaka u kojem se od vlade u Prištini zahtijeva da odmah ukine takse na proizvode iz Srbije ili će u suprotnom SAD Prištini uvesti sankcije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније