Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: M.M ]

16. 01. 2019. 08:30   >>  08:02 2

UBISTVO IVANOVIĆA

Godina istrage bez rezultata

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan prije godinu, u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, a do sada nijesu otkriveni počinioci i nalogodavci tog ubistva.

Rezultati istrage još nijesu objavljeni, iako su zvaničnici Beograda prve informacije obećali dvije nedjelje nakon ubistva.

Miroslav Ivanović, Oliverov brat, rekao je nedavno da ne vidi posvećenost u otkrivanju ubica i da je čvrsto ubijeđen da je to političko ubistvo.

On je rekao da su se iz Beograda i Prištine više puta čule izjave iz kojih se moglo očekivati da se brzo iznesu sva saznanja o zločinu, ali da toga nije bilo, osim što je Apelacioni sud u Prištini, "ako je vjerovati tome", iznio nedavno neke detalje kad je ukinut pritvor uhapšenima koji su osumnjičeni da su umiješani u ubistvo.

"Ne tražim detalje ni pouzdane informacije iz istrage već nagovještaj, uvjerenje da je neko posvećen tome", rekao je Miroslav Ivanović.

Danas će godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića obilježiti Građanska incijativa SDP paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća u 10 sati ispred stranačkih prostorija u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, a u Beogradu će, kako je najavila, njegova žena Milena Popović Ivanović sa sinom zapaliti svijeću u 8.15 kada je ubijen u Hramu Svetog Save.

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" obilježiće godišnjicu ubistva skupom od 18 časova ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, na koji su građane i građanke pozvali da dođu sa svijećama umjesto sa pištaljkama, a kojem će se priključiti i aktivisti Lokalnog fronta koji su iz Kraljeva pješke došli do glavnog grada kako bi prisustvovali obilježavanju tog dogadjaja.

Milena Popović Ivanović je rekla da neće prisustvovati tom protestu jer misli da je to "politizacija tragedije", dok je Oliverov bratanac Aleksandar Ivanović na Tviteru napisao da će njegova porodica doći na protest.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara, sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније