Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: M.M ]

16. 01. 2019. 09:20   >>  09:04 7

DRECUN SMATRA

Kosovo najvažnije pitanje tokom Putinove posjete

Predsjednik skupštinskog odbora za Kosovo Milovan Drecun izjavio je da će "problem Kosova biti najvažnije pitanje", tokom posjete predsednika Rusije Vladimira Putina.

Drecun je za Radio-televiziju Srbije kazao da će se tokom Putinove posjete razmatrati i politička situacija u regionu, kao i položaj Srbije u međunarodnoj zajednici.

On je kazao da je veoma značajna podrška koju Rusija i Putin pružaju u sprečavanju daljeg napredovanja Kosova ka Ujedinjenim nacijama.

Rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić informisati Putina o daljim mogućnostima nastavka razgovora sa Prištinom.

Navodeći da je je Putinova posjeta Srbija značajna za dalje jačanje strateškog partnerstva, Drecun je istakao da posjeta ima nekoliko aspekata.

Govoreći o ekonomiji, naveo je da je to prioritet i da je važno da saradnja bude unapređena jer za to ima prostora.
Drecun je istakao da Rusija daje punu podršku Srbiji i podsjetio na nedavnu oštru reakciju iz SAD povodom uvođenja taksi na robu iz Srbije, ukazujući da Priština mora da prestane da ugrožava opstanak srpskog naroda na Kosovu i otvari put nastavku dijaloga.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније