Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

16. 01. 2019. 19:17   >>  18:50 4

PACOLI PORUČIO

"Ne možemo odbiti zahtjev SAD za ukidanje takse"

Ministar inostranih poslova Kosova Behdžet Pacoli izjavio je danas da se ne može odbiti zahtjev Sjedinjenih Američkih Država za ukidanje takse na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Komentarišući zahtjev SAD da se suspenduju takse, Pacoli je za RTK rekao da će o tome razgovarati sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem koji je i danas ponovio da nema ukidanja bez dobijanja garancija da će dijalog Kosova i Srbije biti završen obostranim priznanjem.

Pacoli je ocijenio da je rad kosovske diplomatije otežan zbog nedostatka jedinstva najviših državnih zvaničnika i da suprotni stavovi predsjednika i premijera o dijalogu sa Srbijom stvaraju nejasnoće.

Prema njemu u dijalogu sa Srbijom, Kosovo može da pristane na "neke kompromise koji se mogu dogoditi u okviru demarkacije sa Srbijom".

Pacoli je izrazio nadu da će se i opozicija pridružiti pregovaračkom timu Kosova.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније