Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavila: M.M ]

17. 01. 2019. 16:25 >> 18:56
23

POSJETA BEOGRADU

Putin dočekan "carski", odlikovao Vučića

Predsjednik Rusije Vladimir Putin dočekan je danas u Beogradu sa najvećim državnim počastima, a zbog njegovog dolaska na ulicama u centru grada su se okupile desetine hiljada ljudi.

Putin je rekao da mu je drago što je posjetio prijateljsku Srbiju i što ima priliku da sa srpskim kolegom razgovara o svemu što je urađeno i o onome što još može da se uradi u odnosima dvije zemlje.

On je rekao da je Rusija jedan od najvećih investitora u Srbiji. On je takođe rekao i da je robna razmjena između Rusije i Srbije drastično porasla i da sada iznosi dvije milijarde dolara.

Putin je ocijenio da se rusko-srpski odnosi razvijaju u mnogo pravaca, i tu izdvojio bezbjednost, energetiku, visoke tehnologije, humanitarne veze, ali i i saradnju pravosudnih organa i državnih tužilaštava.

"Mi ne samo da isporučujemo vojnu tehniku Srbiji, nego je i kupujemo od Srbije, izmedju ostalog i borbenu tehniku", rekao je ruski lider.

On je naveo da će biti stvoreni uslovi za dalje korake u razvoju bilateralne saradnje. 

"Mnogo ste uradili poslednjih godina za razvoj rusko-sprskih odnosa i ja ću danas imati lijepu priliku i zadovoljstvo da vam uručim državnu nagradu Orden Aleksandra Nevskog za vaš doprinos i sve što ste uradili", rekao je Putin Aleksandru Vučiću.

On je kazao da se raduje posjeti bratskoj prijateljskoj Srbiji.

"Razgovaraćemo o tome šta je za sada urađeno u odnosima dvije zemlje i šta još može da se postigne", kazao je Putin, prenosi Tanjug.

Putin se Vučiću zahvalio na lijepim riječima i gostoprimstvu.

"Hvala vam, na lijepim riječima, mi smo u stalnom kontaktu, nedavno ste bili u Rusiji, a sjećam se i moje posjete Srbiji. Hvala Beogradu i srpskom bratskom narodu na toplom prijemu," rekao je Putin u Palati Srbija.

On je kazao da između dvije zemlje postoje istorijski duboki korijeni i duhovna bliskost između dva naroda, koji pomažu da se ti odnosi grade i u savremeno doba.

Putin je naveo da je robna razmjena u porastu i da iznosi oko dvije milijarde USD, a da se odnosi dvije države razvijaju u sve više pravaca.

On je najavio da će razgvoarati o saradnji u energtici i mnogim drugim oblastima, kao i o nekim novim projektima o kojima do sada nije bilo riječi.

Vučić je poželio dobrodošlicu Putinu i izrazio zahvalnost na njegovom ličnom angažmanu na razvoju srpsko-ruskih odnosa.

"Kada smo se upoznali prije šest godina, uglavnom smo razgovarali kako Srbija da vraća dugove, a danas Srbija nema problema s tim, plaća sve na vrijeme i postala je pouzdan partner Ruskoj federaciji", rekao je Vučić.

Vučić se Putinu zahvalio i na podršci Rusije nezavisnosti Srbije i očuvanju teritorijalnog integriteta.

"Uvijek smo mogli da računamo na rusku podršku i koliko god je naša zemlja po broju stanovnika i teritorijalno mala, mislim da je Rusija uvijek mogla da računa da ima saveznika u Srbiji", rekao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније