Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: M.M ]

18. 01. 2019. 21:33 >> 21:04
3

NOVI SAD

Najavili novi protest sljedećeg petka

Prvi protest "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu, završen je nešto poslije 20 sati ispred zgrade Pokrajinske vlade, a učesnici su sa razglasa najavili da će se okupiti i sljedećeg petka, 25. januara.

Protest je počeo oko 18 sati ispred Srpskog narodnog pozorišta, nakon čega je više hiljada ljudi krenulo u protestnu šetnju ulicama Novog Sada. Incidenata nije bilo, saobraćajna policija je bila prisutna kako bi regulisala saobraćaj, a na samom početku se u blizini okupila i grupa ekstremnih desničara i navijača sa fantomkama i turbačkim orkestrom koji je svirao nacionalističke pjesme, kako bi ometala govore nestranačkih ličnosti.

Vijorile su se zastave Srbije, Vojvodine, Katalonije, kao i srpske zastave sa mapom Kosova.

Građani su nosili transparente "Vojvodina Vojvođanima", "Ovo nije Rusija", "IzVučić ćemo se", "Da ovi odu, djeca da nam ostanu", "RTS vaše pravo da ne znate ništa", "Jer si zabranio slobodnu riječ i misao".

Uzvikivali su parole "Vučiću lopove", a negativne kritike uputili su i dok su prolazili pored zgrade Javnog servisa Radio - televiziji Vojvodine, gdje je održano "pet minuta buke" protiv izvještavanja te televizije u korist aktuelnog režima.

Na istom mjestu okupila se i grupa ekstremnih desničara sa crnim fantomkama u pratnji trubačkog orkestra, koji su na manjoj udaljenosti od protesta "Jedan od pet miliona" razvili transparent "Ne u EU - ne u NATO - Nema predaje" i pokušali da bukom ometaju govore.

Glumac i jedan od organizatora protesta u Beogradu Branislav Trifunović, poručio je da su protesti okupili i one ljude koji su "desno i one koji su lijevo", zbog budućnosti Srbije.

Na protestu u Novom Sadu bio je istaknut i transparent sa likom Davida Dragičevića, mladića iz Banja Luke koji je ubijen, a zbog čega su građani tog grada mjesecima protestovali tražeći od nadležnih istinu o njegovom ubistvu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније