Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, objavila B.B. ]

19. 01. 2019. 12:35   >>  13:12 1

DEVET ŽRTAVA GRIPA

Hrvatska na trećem mjestu po broju oboljelih u Evropi

Hrvatski ministar zdravlja Milan Kujundžić na konferenciji za novinare koja je organizovana povodom epidemije gripe koja je do sada odnijela devet života, poručio da se ništa panično ne dešava, te da ovogodišnji talas gripe prati malo više komplikacija nego prošli.

Na konferenciji koja je održana u Klinici za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević", Kujundžić se zahvalio svim radnicima u zdravstvu.

"Epidemija gripe se pojavljuje svake godine i taj talas je došao do svog vrhunca. Ništa se panično ne događa. Molimo sve građane da se što manje kreću u zatvorenim prostorima, a posebno rizične grupe. S druge strane, ove godine ima nešto više komplikacija. U dnevnom smo kontaktu sa svim bolnicama", rekao je Kujundžić, koji je dodao da su osigurani aparati.

"Ne treba panično juriti prema bolnicama i punim čekaonicama, većina oblika liječi se mirovanjem i s puno tečnosti", rekao je Kujundžić, dodavši da će ovaj talas uskoro pasti.

Direktor Hrvatskoj zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak, kazao je kako je sve pod kontrolom.

"Uzlazna faza krenula je od Nove godine, a vrhunac će biti krajem mjeseca. Što se tiče težih oblika gripe, možemo reći da ih je bilo više u odnosu na 2017, ali manje u odnosu na 2016. Ove godine imamo prijavljeno devet smrtnih slučajeva. Ne možemo govoriti o zaključnim brojkama. Najveći intenzitet je bio u dubrovačkoj županiji, ali sad je u Zagrebu i Brodsko-posavskoj županiji. Što se Evrope tiče, najveći intenzitet je u Velikoj Britaniji, mi smo treći", rekao je Capak.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније