Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B.

20. 01. 2019. 10:33 >> 10:11
17

DAČIĆ SAOPŠTIO

Savjet bezbjednosti u februaru o Kosovu

Ministarspoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će sjednica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija biti održana u februaru i da je Kosovo stavljeno na dnevni red.

Dačić je za televiziju Prva rekao da je predsjedavajuća Savjeta bezbjednosti Ekvatorijalna Gvineja i da je za sjednicu u februaru Kosovo stavljeno na dnevni red, te da bi sjednica mogla da se održi 7. februara.

On je naveo da je stav šefice evropske diplomatije Federike Mogerini da svako rješenje o Kosovu mora da dođe u Savjet bezbjednosti UN.

"Ono što je urađeno do sada ne mora pred SB, ali ako je riječ o pokušaju trajnog rješenja, onda će se to vratiti u SB, jer bi bilo logično da se Rezolucija 1244 zamijeni nekom drugom", rekao je Dačić.

On je ponovio da je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov poslao pismo Mogerinijevoj, u kojem je tražio da ga informiše o toku pregovora, da ga Mogerini nije odmah informisala, ali jeste kasnije, kada je i navela kako EU cijeni ulogu Rusije.

"To je dobro jer potvrđuje da ipak mora da se raspravi i da će biti važna uloga naših prijateljskih zemalja, Rusije i Kine", naveo je Dačić.

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније