Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

21. 01. 2019. 20:45   >>  20:25 2

BANJALUKA

Privedena dva člana pokreta "Pravda za Davida"

Banjalučka policija privela je večeras dvije osobe, koje su zajedno sa još tridesetak građana došle na Trg Krajine, gdje su šetnjom u krug, bez riječi, željeli da iskažu protest zbog zabrane skupova "Pravda za Davida".

Prema nepotvrđenim informacijama, priveden je J.T., koji osim BiH državljanstva ima i državljanstvo Švajcarske, kao i još jedan Banjalučanin, koji, osim državljanstva BiH, posjeduje i američko državljanstvo.

Riječ je o osobama koje su članovi grupe "Pravda za Davida".

"Policija ih je samo pokupila. Bilo nas je tridesetak", rekao je Beti jedan od očevidaca.

Članovi grupe "Pravda za Davida" su se sinoć, po prvi put poslije 30. decembra prošle godine, pojavili na Trgu Krajine i svojim tijelima formirali srce, simbolično poručujući da su oni "Davidovo srce", koje je 25. decembra uklonjeno sa Trga.

Oni su se uhvatili se za ruke i otpjevali pesmu "Klinac u getu".

Policija sinoć nije reagovala.

Specijalna policija RS je 30. decembra poslije velikog skupa "Pravda za Davida" i protestne šetnje ulicama Banjaluke silom rastjerala građane Banjaluke sa Trga Krajine, a dvadesetak aktivista grupe "Pravda za Davida" bilo je uhapšeno i saslušano zbog narušavanja javnog reda i mira, ali i navodne namjere da se izvrši državni udar u RS.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније