Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

22. 01. 2019. 13:19 >> 12:49
33

PACOLI U SAZNANJU

Srbija podmićuje u zamjenu za povlačenje priznanja Kosova

Kosovski ministar spoljnih poslova tvrdi da ima saznanja da Beograd obećava finansijsku i pomoć u oružju u zamjenu za povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti.

"Ono što sam ja saznao je da su neke manje i siromašnije države pale na takva obećanja", rekao je Bedžet Pacoli, prenosi prištinski Bota sot.

Pacoli je to izjavio nakon što je tokom jučerašnje posjete Beogradu predsjednik države Palau Tomi Remenges potvrdio da je njegova zemlja odlučila da suspenduje odluku o priznanju kosovske nezavisnosti do okončanja dijaloga. 

Inače, Palau je 13. država svijeta koja je povukla priznanje nezavisnosti Kosova, čime je broj država koje podržavaju jednostrano povučene poteze Prištine smanjen na ispod 100. 

Prethodno, to su učinile Madagaskar, Solomonska Ostrva, Lesoto, Surinam, Grenada, Komora, Burundi, Dominika, Sao Tome i Principe, Liberija, Gvineja Bisao, Papua Nova Gvineja. 

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je za beogradski "Blic", da ni Šerlok Holms ne bi mogao da utvrdi koliko je tačno zemalja priznalo nezavisnost Kosova. 

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније