Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

22. 01. 2019. 19:21   >>  18:57 2

HARADINAJ IZRIČIT

Takse do međusobnog priznanja Srbije i Kosova

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da taksa od 100 odsto na uvoz proizvoda iz Srbije i BiH ostaje na snazi do "međusobnog priznanja Kosova i Srbije".

 

Haradinaj je novinarima poslije sjednice Vlade Kosova kazao da želi da sasluša sugestije i pozive SAD i EU na ukidanje takse ali je i dodao da takva odluka u ovom trenutku "ne može biti donijeta".

"Stremimo tome da ukinemo taksu pošto je to sugestija naših saveznika iz SAD ali takvu odluku povezujemo sa postizanjem sveobuhvatnog sporazuma o međusobnom priznanju sa Srbijom", kazao je Haradinaj.

Prethodno je predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio da je današnji sastanak sa premijerom Ramušom Haradinajem i američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom bio konstruktivan.

On je naveo da će odluke o važnim procesima, Kosovo donositi u koordinaciji sa SAD i mđjunarodnim partnerima.

"Radićemo zajedno da odluke institucija Kosova o važnim procesima budu u interesu naših građana i u potpunoj koordinaciji sa SAD i međunarodnim partnerima", napisao je Veselji na Fejsbuku.

On je naveo i da je Kosovo "odlučno da zauvjek očuva prijateljstvo i strateško partnerstvo sa SAD" kao i da se takav odnos "nikada neće promijeniti".

Sastanak Haradinaja i Veseljija sa američkim ambasadorom održan je bez prisustva medija a nijedan od učesnika nije davao izjave.

SAD i EU pozvali su ranije Kosovo da ukine odluku o taksi od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније