Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

23. 01. 2019. 14:21 >> 13:54
1

NAKON SAMO JEDNOG DANA

Rama dužnost šefa diplomatije predao Čekaju

Albanski premijer Edi Rama dan nakon preuzimanja dužnosti ministra spoljnih poslova, izjavio je da tu dužnost prepušta Gentu Čakaju, Albancu s Kosova, čije postavljenje na ministarsku poziciju je ranije odbio da potpiše predsjednik države Iljir Meta.

"Ovo je najkaća izjava u mom životu. Ja u svojstvu ministra spoljnih poslova delegiram Genta Čakaja da taj resor predstavlja u međunarodnim institucijama", rekao je Rama, prenijela je prištinska "Bota sot".

Mediji u Tirani taj Ramin potez tumače kao "ostavku" na dužnost koju je juče preuzeo.

Prvobitan predlog Rame je bio da na mjesto smijenjenog ministra spoljnih poslova Ditmira Bušatija bude postavljen Čakaj, ali je predsjednik Meta odbio da potpiše to imenovanje.

Odbijanje je obrazložio riječima da je Čakaj još mlad i neiskusan, a zamjerio mu je i to što je podržao predsjednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija u ideji za korekciju granica sa Srbijom, odnosno razmjeni teritorije.

Takođe, Meta je imao primjedbu na izvještaj o bezbjednosnoj provjeri Čakaja, koji je Albanac s Kosova, a školovao se u inostranstvu. Albanski predsjednik je smatrao da bi provjeru Čakaja trebalo izvršiti u prištinskim institucijama i institucijama zemalja u kojima se školovao.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније