Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

23. 01. 2019. 22:43 >> 22:19
3

SASLUŠANJE

Nazif Mehmeti drugi dan pred tužiocima Haga

Tužioci Specijalnog tužilaštva u Hagu već drugi dan saslušavaju bivšeg visokog oficira Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Nazifa Mehmetija, potvrdio je za prištinske medije njegov branilac Tahir Recaj.

 

On je za program na albanskom radija Slobodna Evropa rekao da tužioci saslušavaju Mehmetija u svojstvu osumnjičenog.

Mehmeti je i ranije bio osumnjičen za ratne zločine zbog kojih je bio osuđen na kaznu zatvora od tri godine.

Pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu dosad su saslušni komandanti operativnih zona OVK Drenica i Lab, Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa Remi dok su u Prištini saslušani predsjednik Vojnog suda OVK, Sokolj Dobruna i neki od oficira OVK nižeg ranga.

Specijalni sud za zločine OVK i Specijalno tužilaštvo u Hagu formirani su 2015. na osnovu zakona koji je usvojen u Skupštini Kosova i nadležni su za krivična djela koja su naznačena u izvještaju švajcarskog senatora Dika Martija, koji je 2011. postao zvaničan dokument Savjeta Evrope.

U izvještaju se spominju gotovo svi najviši oficiri bivše OVK, od kojih su neki na najznačajnijim funkcijama kao što su predsjednik, premijer i predsjednik parlamenta Kosova.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније