Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

25. 01. 2019. 10:03 >> 09:33
1

ZAJEDNIČKA BORBA

Lijevi blok se pridružuje protestu 1 od 5 miliona

Organizacije koje su se udružile u lijevi blok, najavile su da će u subotu, 26. januara podržati proteste građana "Jedan od pet miliona" u Beogradu.

"Pozivamo vas na zajedničku borbu protiv vladajućeg sistema, a ne samo protiv njegovih simptoma", navodi se u zajedničkom saopštenju Socijaldemokratske unije, MARKS 21, Beogradske omladinske akcije, Marksističke organizacije "Crveni".

Organizacije Lijevog bloka ocijenile su da su predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas "samo simptomi jednog te istog sistema koji se mora menjati".

"Tragikomedija u kojoj nas, uprkos jasnim i nedvosmislenim činjenicama, pristalice Dragana Đilasa napadaju da smo Vučićevi 'botovi', dok nas Vučić i njegove pristalice 'brane' kao Đilasove 'žrtve', svjedoči samo o katastrofalnom nivou javnog diskursa u našoj zemlji", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je protiv aktivista organizacije MARKS21, čiji su se članovi verbalno sukobili sa Đilasom na protestu 19. januara, vodi najmanje šest krivičnih i prekršajnih postupaka jer su branili pravo na krov nad glavom i organizovali radničke proteste.

Te oraganizacije navele su da u protekle dvije godine, u okviru Združene akcije Krov nad glavom, pružaju "beskompromisan otpor nasilju vlasti nad najugroženijima" i da zbog toga trpe represiju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније