Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

28. 01. 2019. 08:50   >>  08:20 3

PATRIJARH IRINEJ

Za Kosovo je potrebno jedinstvo, a ne svađa

Patrijarh srpski Irinej rekao je da je srpskom društvu potrebno jedinstvo "kako bismo sačuvali i odbranili Kosovo", jer ga, kaže, svađom nećemo odbraniti.

 

Irinej je poručio da su Srbi mali narod koji da bi opstao mora biti jedinstven.

"Jedinstvo je i temelj naše crkve i države. Zajednica crkve i države nas je održala, da nijesmo to imali mi bismo iščezli kao narod", rekao je Irinej.

Primijetio je da je u našem društvu sve više prisutno nejedinstvo i svađa, te upozorio da se moramo organizovati kako bismo sačuvali ono što su nam ostavili naši preci, a najprije da sačuvamo Kosovo.

Kaže da nam Kosovo nikada nije bilo dato, niti smo ga oteli, već je Kosovo, ističe, oduvijek bilo "naša matična država, puna srpskih svetinja".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније