Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

05. 02. 2019. 19:31 >> 18:59
8

SRBIJA

Grade najveću vjetroelektranu u Evropi

Kompanija Fintel Energija odlučila je da u Vojvodini počne izgradnju najveće vjetroelektrane u Evropi "Maestrale Ring".

Odbor Direktora kompanije, navodi se u saopštenju, odlučio je o pokretanju ambicioznih projekata izgradnje novih vjetroparkova, među kojima se nalazi i projekat razvoja najvećeg vjetroparka na evropskom kontinentu.

Generalni direktor kompanije Fintel Energija, Ticijano Đovaneti najavio je da će ovim projektima Srbija biti među najbržim zemljama koje će se uključiti u energetsku tranziciju sa fosilnih goriva do čiste energije.

"Projekat Maestrale Ring će biti najveća vjetroelektrana koja se gradi na kopnu na cijelom evropskom kontinentu", rekao je Đovaneti.

On je naglasio da će novi projekti biti 100 odsto u vlasništvu kompanije Fintel Energija, kao i da će se nalaziti u regionu Vojvodine.

"Korakom koji smo danas napravili, kompanija će uspjeti da poveća ukupnu instalisanu snagu vjetroelektrana koje razvija sa 352 MW na 944 MW, čime bi se Fintel Energija pozicionirala u sam vrh evropskih kompanija za razvoj projekata izgradnje vjetroelektrana", naveo je Đovaneti.

Kako se navodi u saopštenju, Odbor Direktora kompanije Fintel Energija sastao se po prvi put nakon uspješnog izlaska ove kompanije na Beogradsku Berzu u novembru prošle godine.

Akcije kompanije Fintel Energija uključene su na "Prime Listing" Beogradske berze, najkvalitetniji segment tog tržišta kapitala. Izlazak na Berzu uslijedio je nakon procesa Inicijalne javne ponude akcija kompanije Fintel Energija.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније