Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

06. 02. 2019. 19:51 >> 19:20
5

ULAZAK U NATO

Zaev: Makedonija obezbijedila trajnu stabilnost

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je Makedonija danas sijedanjem za isti sto sa saveznicima u NATO obezbijedila trajnu stabilnost i prosperitet, dodajući da su napredak i razvoj sada nezaustavljivi.

 

 

Pošto je 29 čanica NATO potpisalo pristupni protokol za Makedoniju, Zaev je u čestitici građanima naveo da je danas "veliki istorijski dan za sve građane" jer je njihovoj zemlji dobrodošlicu poželio najveći bezbjednosni savez na svijetu.

"Danas nam je naveći bezbjednosni savez na zemlji rekao: dobrodošli. Danas smo sjeli rame uz rame s našim saveznicima, za isti sto, u istoj alijansi. Srećni smo i treba da budemo, jer smo obezbijedili trajnu stabilnost za našu zemlju. Obezbijedili smo sigurnost, bezbednost i mir. Progres i razvoj su sada nezaustavljivi", naveo je Zaev u izjavi.

Makedonski premijer je ocijenio da će pristupanje NATO-u omogućiti da sadašnje i buduće generacije žive bolje.

Potpisivanjem Pristupnog protokola Makedonija je dobila pravo da učestvuje na sastancima NATO bez prava glasa, a punopravna članica postaće kada svih 29 zemalja Alijanse u parlamentima ratifukuju protokol.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније