Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

09. 02. 2019. 22:39 >> 22:07
28

U SPLITU

Osude napada na Zvezdine vaterpoliste

Gradonačelnik Splita Anto Krstuović Opara oštro je danas osudio napad na nekoliko igrača vaterpolo kluba Crvena zvezda u Splitu, uz poruku da Split "nije i neće biti grad koji toleriše nasilje bilo kakve vrste. I Olimpijski komitet Hrvatske (HOO) najoštrije je osudio napad na vaterpoliste Crvene zvezde koji se danas poslijepodne dogodio u Splitu, i pozvao nadležne da rigorozno sprovode zakon protiv huliganizma.

"Osuđujem napad na trojicu vaterpolista Crvene zvezde koji su danas htjeli da uživaju na splitskoj Rivi. Split je otvoren i gostoljubiv grad. To smo dokazali i činićemo sve da tako i ostane", napisao je gradonačelnik na Fejsbuku.

I splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban ocijenio je povodom napada da svaki stanovnik Splita i Splitsko-dalmatinske županije ne može reći da voli svoj grad, županiju ili domovinu ako se na takve situacije ne zgražava.

"Ne mislim da dobro čini bilo ko koji se ne zgražava nad takvim stvarima. Takva osoba ne može reći da voli svoj grad, županiju ili domovinu", rekao je Boban, prenijela je agencija Hina.

Bivša premijerka Jadranka Kosor rekla je da je napad na sportiste iz Srbije u Splitu sramotan.

Prema navodima hrvatskih medija, policija vjeruje da će brzo otkriti huligane budući da na Rivi gotovo svaki poslovni prostor ima video nadzor.


OK Hrvatske oštro osudio napad

Olimpijski komitet Hrvatske (HOO) najoštrije je osudio napad na vaterpoliste Crvene zvezde koji se danas poslijepodne dogodio u Splitu, i pozvao nadležne da rigorozno sprovode zakon protiv huliganizma.

"U ime HOO i cjelokupne hrvatske sportske porodice najoštrije osuđujem ovaj huliganski čin koji sa sportom nema nikakve veze. Napad na sportiste iz druge države, koji su samo došli na izvršavanje klupskih obaveza, nikako ne ide u istu rečenicu sa Splitom kojeg nazivamo i 'najsportskijim gradom na svijetu'", navodi se u saopštenju predsjednika HOO Zlatka Mateše.

Ističe se da je "krajnje vrijeme da nadležne državne službe i institucije počnu rigorozno da sprovode zakonske akte protiv huliganizma u sportu i oko sporta jer ovakvi ispadi bacaju ogromnu mrlju na Hrvatsku kao svjetski prepoznatljivu sportsku i turističku destinaciju".

Trojica Zvezdinih vaterpolista napadnuta su u Splitu.

Prema navodima hrvatskih medija, jedan od trojice napadnutih, 29-godišnjak spasio se od napadača skokom u more. On je tražio ljekarsku pomoć i utvrđene su mu lakše povrede glave, sljepoočnice i nosa.

Splitskim napadačima navodno je smetalo što su vaterpolisti na sebi imali majice Crvene zvezde, pa su prvo tražili da ih skinu, a potom ih i napali.

Zbog incidenta otkazane je utakmica između Crvene Zvezde i Mornara koja je večeras trebalo da se igra u Splitu. Ekipa Crvene zvezde vratila se u Beograd.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније