Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Agencije, objavila B.B. ]

10. 02. 2019. 15:57   >>  15:27 20

U SPLITU

Privedene tri osobe zbog napada na vaterpoliste

Splitska policija privela je jutros trojicu muškaraca koji se dovode u vezu sa napadom na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi, a kod jednog od njih pronađena je i ukradena majica sa klupskim obilježjem.

Policija je saopštila da se za jednim muškarcem još traga, prenosi "Dalmatinski portal".

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je hrvatskom ambasadoru protestnu notu zbog napada.

Kako javlja "Slobodna Dalmacija", među trojicom muškaraca koje je policija privela je i sin poznatog fudbalskog trenera iz Splita.

Kako se saznaje, on radi kao konobar u kafiću na Rivi, te je policiji polazna tačka za njegovo privođenje sumnja da je on pozvao ostale napadače kada su vaterpolisti sjeli da popiju piće.

"Slobodna Dalmacija" u policiji saznaje da mu je zbog toga oduzet mobilni telefon i zatražen nalog za pregled komunikacije na njemu.

"Nijedan od trojice privedenih zbog napada nije ranije bio prijavljen ni prekršajno ni krivično", piše Slobodna Dalmacija.

Međutim, ukoliko se pokaže da su vaterpolisti napadnuti nekim oružjem ili oruđem – pošto se na snimku vidi da jedan od napadača nosi teleskopsku palicu u ruci – postoji mogućnost prijave za krivično djelo pokušaja nanošenja teške tjelesne povrede.

Ukoliko se bude išlo na krivično djelo protiv bilo kojih od njih, preti im opasnost kvalifikacije za zločin iz mržnje, što se uzima kao otežavajuća okolnost prilikom određiva nja kazne, navodi "Slobodna Dalmacija".

Hrvatski "Jutarnji list" objavio je na zvaničnom kanalu na Jutjubu snimak čitaoca iz Splita koji je juče slučajno snimio dvojicu od petorice napadača na vaterpoliste beogradske Crvene zvezde koji se dogodio na splitskoj Rivi.

"Sjedeo sam u kafiću, gledao more i odlučio da uslikam jednu jedrilicu koja je taman krenula prema pučini. Nisam ni shvatio da je neka strka i da se nešto događa, tek poslije sam vidio da sam slučajno 'uhvatio' dva napadača", rekao je za "Jutarnji" čitalac koji je želio da ostane anoniman.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније