Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

10. 02. 2019. 23:20 >> 22:46
22

ZBOG TAKSE

Američki general otkazao posjetu Kosovu

Odbijanje Ramuša Haradinaja da suspenduje taksu na proizvode iz Srnbije i BiH, uticalo je na otkazivanje posjete Prištini komandanta Nacionalne garde Ajove general-majora Timotija Ora.

Pozivajući se na pisanje prištinske Kohe, prenosi RTS, zvaničnici američke ambasade obavijestili su komandanta Kosovskih bezbjednosnih snaga Rahmana Ramu, da je otkazana posjeta generala Ora, planirana za 16. i 18. februar, na 11. godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti.

U informativnom pismu koje je general Rama poslao kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju u petak naveo je da je na sastanku koji je komandant KBS toga dana imao sa vojnim atašeom SAD, generalmajor Kristoferom Konorom, obaviješten o otkazivanju posjete general-majora Ora.

U pismu se dodaje da je otkazivanje posjete "rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donijela Vlada Kosova".

Takođe, prema informacijama generala Rame, major Konor je upozorio da će obuke, edukacije i vojne posjete biti poništene narednih dana ako kosovska vlada ne razmisli o svojoj odluci.

Navodi se da je pismo i njegov sadržaj potvrdila kancelarija kosovskog predsjednika Hašima Tačija.

"Da, general Rama je poslao pismo u kojem je obavijestio predsjednika Tačija da su SAD otkazale posjetu generala Ora, i da razmatraju neke druge mjere.

Rečeno je da se ovaj korak preduzima zbog zastoja u dijalogu sa Srbijom", rekao je za "Kohu" Tačijev savjetnik Ardijan Arifaj.

Prema izvorima sajta, iste informacije dobio je i Haradinaj, ali iz njegovog kabineta nije bilo odgovora o pismu i njegovom sadržaju.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније