Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

12. 02. 2019. 07:58 >> 07:31
3

AMBASADA

SAD nijesu ni organizator, ni finansijer protesta

SAD nijesu ni organizator, niti finansijer protesta "1 od 5 miliona", saopštila je ambasada SAD u Beogradu.

To je dio odgovora Ambasade na pisanje beogradskog lista "Informer", koji piše da upravo ta ambasada stoji iza protesta.

"Ne znam Zašto ali Informer odbija da objavi činjenice. Naš posao je da razumijemo Srbiju. Redovni sastanci sa političarima iz vlasti i opozicije, kao i drugima širom Srbije su dio tog posla. SAD nijesu organizator niti finansijer #1od5miliona #dezinformacije #nekolaže", navodi se u poruci Ambasade na Tviteru.

"Informer" je prije nekoliko dana objavio fotografije za koju su naveli da dokazuju da "Ambasada SAD i njihovi ljudi za specijalne operacije stoje iza demonstracija u Beogradu koje se održavaju od decembra prošle godine".

U jednom od tekstova se navodi da "nema dileme da političko odjeljenje američke ambasade u Beogradu koordinira demonstrancijama i daje instrukcije njihovim organizatorima".

U prilog tome, "Informer" je objavio i fotografije - na jednoj se nalazi Jelena Anasonović jedan od organizatora protesta koja, kako piše "Informer", prima instrukcije od trećeg sekretara Ambasade SAD, a na drugoj Sergej Trifunović, predsjednik PSG na sastanku sa Davidom Lingren Gehrenbekom, savjetnikom u američkoj Ambasadi i Natanom Albaharijem, pripadnikom ISAC fondacije.

Na Tviter nalogu Ambasade objavljena je fotografija upita novinara "Infomera" u vezi sa tim susretima i stavom Ambasade o protestima, uključujući pitanje da li Ambasada i ambasador podržavaju proteste, kao i isječak jednog od tekstova "Informera".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније