Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

13. 02. 2019. 20:15   >>  19:42 1

U MAKEDONIJI

Novčanice sa novim imenom države 2020.

Prve novčanice makedonskog denara sa novim imenom države Sjeverna Makedonija biće puštene u opticaj početkom 2020. godine.

Međuresorna grupa za sprovođenje obaveza iz Prespanskog sporazuma saopštila je da bi prve banknote sa natpisom "Narodna banka Republike Sjeverne Makedonije" mogle da budu izrađene početkom naredne godine i zatim da sukcesivno zamijene novčanice sa starim oznakama centralne banke.

"Potpuna zamjena denara mogla bi da bude urađena najkasnije u roku od pet godina od otvaranja relevantnog EU poglavlja", procijenila je ta međuresorna grupa makedonske vlade.

Zbog kompleksnosti tog postupka, kako se navodi, Narodna banka Sjeverne Makedonije treba da napravi plan i analizu neophodnih aktivnosti postepene zamjene banknote denara, sa procijenjenom vremenskom dinamikom u okviru redovnih novih emisija, vodeći računa o makroekonomskoj stabilnosti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније