Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 08. 2013. 21:09 >> 21:09

ZAVRŠNA FAZA

Dačić i Vučić večeras o rekonstrukciji vlade

Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je da će večeras imati sastanak sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, na kojem bi, kako je rekao, trebalo da bude završen dogovor vezan za rekonstrukciju vlade.

"Ja ću večeras imati nastavak razgovora sa vicepremijerom Vučićem i nadam se da ćemo završiti cio taj dogovor vezan za rekonstrukciju vlade", rekao je Dačić za RTS.

On je izrazio uvjerenje da je šestomjesečna rekonstrukcija ušla u završnu fazu, jer predstoje izmjene Zakona o ministarstvima, odlučivanje stranačkih organa o kandidatima za nove članove vlade i sjednica parlamenta na kojoj će morati prvo da bude promenjen zakon, konstatovane ostavke sadašnjih ministara, a zatim da uslijedi izbor novih ministara.

Za sjutra zakazana sjednica Vlade Srbije, na kojoj će tema biti izmjene Zakona o ministarstvima, uvod je u završnicu šestomjesečnog procesa rekonstrukcije kabineta premijera Ivice Dačića.

Novi sastav vlade mogao bi biti poznat do kraja mjeseca, pod uslovom da na vladi prođu zakonske izmjene, a da na najvišim tijelima dvije vodeće stranke koalicije - SNS i SPS - bude usaglašen spisak novih ministara.

Predsjedništva obje stranke zasijedaće u nedelju, najviši funkcioneri naprednjaka i socijalista prethodnih su dana najavili da će sve u vezi s rekonstrukcijom biti poznato do kraja sedmice, a mediji su u međuvremenu spekulisali imenima potencijalnih ministara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније