Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

19. 02. 2019. 07:34 >> 07:03
34

SAT MU OTKUCAVA

Mladić traži da posjeti grobove ćerke i majke

Na statusnoj konferenciji pred Rezidualnim mehanizmom UN za ratne zločine u Hagu u ponedjeljak je razmatrano pitanje zdravstvenog stanja Ratka Mladića.

Naime, pred tim mehanizmom raspravljalo se o medicinskoj njezi koja se pruža nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske, kao i o tome i da li će mu biti dozvoljeno da posjeti grobove svojih najbližih, prenijela je RTRS.

Kako se navodi u izvještaju Televizije RS, Mladić je na statusnoj konferenciji upozorio Vijeće da za njega sat otkucava i požalio se da ne razumije medicinske nalaze koje mu daju neprevedene, a još više ga zbunjuju, kako je naveo, dijagnoze u kojima piše da mu je stanje stabilno, ali i da mu je čak i izlazak na vazduh rizičan. 

"Kažu da ne mogu na vazduh, i ja se slažem, ali kako onda kažu da sam dobro. Mene to zbunjuje", rekao je Mladić.

On je zatražio da mu se omogući da posjeti grobove ćerke, majke i bratanca prije nego što, kako je rekao, bude kasno. 

"To je sat koji otkucava. Hoću da ih žalim kako dolikuje", rekao je Mladić.

Konferencija je nakon toga zatvorena za javnost. Ako sve bude po planu, žalbe bi trebalo da budu iznesene na jesen, a drugostepena odluka iduće godine. 

Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније