Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

19. 02. 2019. 12:28   >>  12:06 7

U BIH

Među migrantima otkriveno pet terorista

Služba za poslove sa strancima BiH je u prva dva mjeseca 2019. godine, na području Bihaća i Sarajeva locirala i pod nadzor stavila šest migranata koji se dovode u vezu sa međunarodnim terorizmom i organizovanim kriminalom.

Sumnjive osobe koje su smještene u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu su porijeklom iz Avganistana, od kojih se njih pet dovodi u vezu s međunarodnim terorizmom, dok se šesti migrant dovodi u vezu s krijumčarenjem migranata i organizovanim kriminalom.

Inspektori za strance su ove osobe locirali na osnovu preduzimanja pojačanih mjera i radnji profilisanja sigurnosno interesantnih osoba među migrantima, te kroz saradnju i razmjenu informacija Službe s domaćim i međunarodnim partnerima, prvenstveno kroz razmjenu biometrijskih podataka.

"Radi se o osobama od 22 do 34 godine starosti, koje predstavljaju prijetnju javnom poretku i sigurnosti BiH, kao i osobama za koje Služba trenutno u saradnji sa partnerskim agencijama i zemljama porijekla provodi postupak potvrđivanja identiteta, kao i utvrđivanja svih ostalih činjenica neophodnih za njihovo udaljavanje s teritorije BiH, na osnovu prethodno izrečenih mjera protjerivanja", piše u saopštenju za javnost Službe za poslove sa strancima BiH.

Iz Službe napominju, da će kapaciteti i spremnost službe za suprotstavljanje sigurnosnim izazovima i prijetnjama iregularnih migracijskih tokova biti dodatno osnaženi dobijanjem međunarodne donacije za biometrijsku opremu koju Služba očekuje do kraja marta, a koristiće se za efikasnije otkrivanje osoba koje se dovode u vezu s terorizmom.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније