Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 02. 2019. 19:12   >>  19:21 7

LAVROV SMATRA

Zapad na grub način uvlači Balkan u NATO

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da Zapad na grub način gura zemlje Balkana da postanu članice NATO-a ne osvrćući se na narode ovih država.

"Zapad nastavlja sa svojom drskom politikom uvlačenja ovog regiona u NATO u potpunosti ignorišući ljude u ovim zemljama, pored ignorisanja lekcije iz istorije ili jednostavne diplomatske ljubaznosti", rekao je Lavrov na konferenciji u Moskvi u čast pokojnog ambasadora Rusije u UN Vitalija Čurkina održanoj u Moskvi, prenosi Tas.

On je takođe naglasio da Rusija već dugo i uporno poziva na "povratak na osnovne principe međunarodnih odnosa zapisanim u Povelji UN-a i dokumentima OEBS-a, odnosno na suverenu jednakost država, nemiješanje u unutrašnje poslove, suzdržavanje od prijetnji ili upotrebe sile i razrješenje sukoba na miran način".

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније