Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

20. 02. 2019. 20:40   >>  20:09

BIVŠI PREDSJEDNIK SOBRANJA

Veljanovski priveden, organizator nasilja?

Bivši predsjednik makedonskog parlamenta Trajko Veljanovski priveden je večeras zbog sumnje da je jedan od organizatora nasilnih događaja u Sobranju 2017.

Uz Veljanovskog, u skopski krivični sud su u sklopu iste istrage privedeni i bivši ministri u vladi Nikole Gruevskog i tadašnji funkcioneri stranke VMRO-DPMNE Spiro Ristovski i Mile Janakievski, prenijeli su lokalni mediji.

Makedonsko tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je pokrenulo istragu i zatražilo pritvor za pet osoba, osumnjičeniih za organizaciju nasilja u parlamentu nad političkim protivnicima, 27. aprila 2017. godine, ali nije navelo imena.

Prema nezvaničnim informacijama, uz Veljanovskog, Ristovskog i Janakievskog, pritvor se traži i za dva bjegunca – bivšeg premijera Nikolu Gruevskog i bivšeg funkcionera Uprave za bezbjednost i kontraobavještajne poslove Nikolu Boškovskog.

Veljanovski, dugogodišnji visoki funkcioner VMRO-DPMNE, poslanik je i u sadašnjem sazivu parlamenta i ima poslanički imunitet koji bi prije eventualnog određivanja pritvora poslanici trebalo da mu ukinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније