Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 02. 2019. 20:57 >> 20:29
8

PROTEST U BEOGRADU

"Srbiji više ne treba kult vođe"

U Beogradu je večeras održan novi protest, pod sloganom "Jedan od pet miliona".

Psiholog Žarko Trebješanin poručio je da Srbiji ne trebaju novi Slobodan Milošević, ni Josip Broz Tito.

"Mi ne želimo da sjaše kurta, a uzjaše Murta. Mi jednostavno nećemo da nas bilo ko jaše. Upravo zato smo na ulici što nam je dozlogrdio kult vođe. Umesto kulta vođe nama je potreban jedna uređena država, gdje postoji istinska podjela vlasti umjesto svemoćnog pojedinca", rekao je Trebješanin.

On je istakao da su Srbiji potrebne moćne i ugledne institucije i efikasni mehanizmi kontrole vlasti, umjesto samovolje jednog čovjeka vladavina prava, a umjesto nepravde pravda.

"Mi živimo u jednom propalom izopačenom društvu gdje su uništene osnovne ljudske vrijednosti, umjesto kulture vlada primitivizam, umjesto solidarnosti slave se bezobzirnost i egoizam i pohlepa", rekao je Trebješanin.

Potpredsjednica Demokratske stranke Dragana Rakić obavijestila je okupljene da je osnovana Asocijacija slobodnih odbornika koju čini 687 odbornika lokalnih samouprava iz čitave Srbije koji su, kako je navela, udružili snage i usmjerili djelovanje na još jaču borbu protiv režima Aleksandra Vučića.

"Njegova vlada razara sve zdravo i dobro, potire principe i gazi zakone, a naš je prioritet da zaštititimo građane i njihove interese" istakla je Rakić, navodeći da su razumjeli zahtjeve građana da se bojkotuju parlamenti.

Sa protesta je zatražena ostavka i ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara i to zbog loše situacije u zdravstvu i posjete predsjednika Aleksandra Vučića i delegacije u vrijeme sezone gripa sterilnom bloku na hematološkom dječijem odjeljenju u Institutu za majku i dete.

Poslije održanih govora, građani su krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније