Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 08. 2013. 08:34 >> 08:34
15

INCIDENT U VUKOVARU

Hrvati stolicama na srpske navijače

Juniorska košarkaška reprezentacija Francuske prvi je finalist juniorskog EP-a za košarkašice koje se igra u Vukovaru. Francuskinje su rezultatom 62:60 u dramatičnoj utakmici pobijedile Srbiju. Pobjeda je odlučena doslovno u zadnjim sekundama meča.

 

 

Iako se igralo polufinale EP, i ovaj put pažnja je najviše bila na navijačima. U dvorani je po nekim procjenama bilo i više od hiljadu navijača, od kojih je većina njih navijala za Srbiju. 

Zagrebački "Večernji list" piše da su se ponovno povici "Srbija, Srbija", "Hoćemo pobjedu", "Kosovo je Srbija", "Kosovo je srce Srbije"...

Navijači su svih 40 minuta nosili srbijanske košarkašice koje su bile razočarane poslije poraza. U dvorani je bilo i 50-ak navijača Hrvatske, inače pripadnika raznih navijačkih skupina koji su navijali za Francusku.

S te strane dvorane u nekoliko navrata su se čuli i povici "Srbe na vrbe", "Ubij Srbina"... 

Najveći incident zabilježen je tokom druge četvrtine kada je jedan hrvatski navijač preskočio tribinu i utrčao na teren. On je, pored velikog broja redara i policajaca, pretrčao teren i došao do klupe s igračicama Srbije. Tada je uzeo dva stolca koje je bacio među srbijanske navijače. Tek tada su ga redari svladalii izveli iz dvorane. 

I ovaj put u dvorani je bilo prisutno izuzetno jako policijsko obezbjeđenje. Za svaki slučaj policija je angažovala pripadnike više policijskih stanica, kao i interventne policajce.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније