Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 08. 2013. 12:12 >> 12:12
14

OGORČEN TITOV UNUK

Srbija je Jovanku pokrala i ponizila

Unuk Josipa Broza Tita, Joška Broz (66), stalno je u kontaktu sa ljekarima i planira da posjeti Jovanku čim joj se stanje malo poboljša, da je ne bi uznemiravao u ovako delikatnom stanju. Posljednji put ju je, kaže, vidio na Titovj sahrani, prije 33 godine.

 

Joška je u razgovoru za „Blic“ rekao da je Jovanka poslije Titove sahrane prekinula kontakt sa svima iz porodice.

„Ja sam to potpuno razumio. Sestra i ja smo odrasli kod Tita i nje, i susret sa nama poslije djedove smrti ju je strašno bolio i stvarao bolna sjećanja. Jovanka doživljava vrlo emotivno svako sjećanje na ta vremena i na Tita koga je mnogo voljela. Nikada između nas nije bilo nijedne ružne riječi niti prepirke. Volio bih da je vidim“, rekao je Joška Broz.

On je ispričao da je Jovanka živjela u strahu i da, zbog svega što joj je država Srbija uradila i vlasti koje su se smjenjivale, nije smjela ni kod ljekara da ode.

„Sve ovo je proizvod vlasti. Ignorišu je već 30 godina, pokrali su je, ponizili. Tužna je njena sudbina“, kazao je revoltirano Joška.

Inače, zdravstveno stanje bivše prve dame SFRJ danas je nepromijenjeno u odnosu na prethodni dan i ona je i dalje hemodinamski nestabilna, saopštio je Klinički centar Srbije.

 Jovanka Broz (89) primljena je u petak u Urgentni centar poslije lakšeg infarkta i nalazi se u šok-sobi pod budnom pažnjom ljekara, a posetili su je premijer Ivica Dačić i ministar Rasim Ljajić.

Međutim, veći problem predstavljaju ozbiljne otvorene rane na grudima koje su tek juče otkrivene, što ukazuje da je Jovanka krila svoje probleme od javnosti i ljekara.

Jovanka je dovezena u veoma teškom i polusvjesnom stanju na odjeljenje reanimacije. Na tijelu i grudnom košu imala je teške rane koje toliko dugo nijesu liječene da je organizam počela da hvata sepsa.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније