Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

26. 02. 2019. 12:41 >> 12:09

ALBANSKA OPOZICIJA

Nakon protesta slijedi radikalizacija

Nakon što su se njeni poslanici odrekli mandata, albanska opozicija razmatra mogućnost da povuče svoje gradonačelnike i članove opštinskih savjeta u cijeloj državi. Iz albanske opozicije najavljuju da će se njihov stav radikalizovati nakon najavljenog velikog nacionalnog protesta zakazanog za 16. mart.

Lider Republikanske partije Fatmir Mediu, naglasio je da "opozicija mora da učini sve što zahtjevaju građani kako bi se premijer Ed Rama oborio".

"Opozicija će učiniti sve što albanski građani žele kako bi vratili Albaniju na pravi put, ustavni, ali istovremeno i evropski put koji je cilj svih Albanaca, ali, nažalost, ova vlada je smetnja u tome", kazao je Mediu.

U vezi sa stavom evropskih i američkih partnera Albanije, koji su protiv odluke opozicije da se odrekne poslaničkih mandata, Šehi je rekao da albanska opozicija smatra da su međunarodni predstavnici zauzeli svoj stav, "tradicionalni, klasični", u kom se ispred demokratije uvijek nalazi stabilnost.

"Mi ih dobro razumijemo. Ali, mi smatramo da je današnja pozicija albanskih demokrata, za razliku od one u kojoj su bili prije tri mjeseca, znatno bolja. Oni su počeli da shvataju da će sve dok je Rama na vlasti biti manje stabilnosti, a sve više droge i organizovanog kriminala. Mi smo na putu da ubjedimo i međunarodne predstavnike u to", istakao je Šehi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније